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Ms. Charlene Tulumalo
University of North Carolina
212 Finley Golf Course Road
Chapel Hill, NC 27514

Dear Ms. Tulumalo:

This is in response to your letter requesting information on the
applicability of the training requirements of the Hazardous
Materials Regulations (HMR; 49 CFR parts 171-180) to university
employees.

A "person" is defined in § 171.8 as any legal entity that offers
hazardous materials for transportation "in commerce" or for the
furtherance of a commercial enterprise. Hazardous materials
transported by university employees in university vehicles for non-
commercial purposes are not subject to the requirements of the HMR.
If, however, you contract with a private company to perform any
hazardous materials transportation functions these employees would
need to be trained in accordance with 49 CFR Subpart H. "Hazmat
employees," as defined in § 171.8, are persons who directly affect
hazardous materials safety in transportation, including loading and
unloading.

\

I hope this information is helpful.

Sincerely,

elme . Billings
Chief, gulations Development
Office of Hazardous Materials Standards
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THE UNIVERSITY OF NORTH CAROLINA

AT
CHAPEL HILL
University The University of North Carolina at Chapel Hill
Health and Safety Office 212 Finley Golf Course Road
(919) 962-5507 October 25 s 1994 Chapel Hill, North Carolina 27514

FAX (919) 962-0227

Edward Mazullo

Office of Hazardous Materials Standards
400 7th St. SW

Washington, D.C. 20590

Dear Mr. Mazullo:

I am currently the coordinator of the Health and Safety Training Program at UNC, Chapel
Hill. We need an interpretation of the HM 126f standard which requires training for all
workers who handle or prepare hazardous materials for transport. I was told by certain
members of your office that we are not required to provide training for individuals who are
receiving materials, as long as the carrier unloads them. Also, we are not required to provide
training for individuals who are shipping or receiving materials within the University system.
Could I please have written documentation of these claims. Do we need to provide training to
individuals (ie:truck drivers), who are transporting materials within our campus who are
traveling over roadways.

If you have any questions I can be reached at the above number. Thank you for your
assistance with this matter.

Sincerely,
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Charlene Tulumalo, OSHA trainer
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